Peeling

Wat is een peeling?

Bij een medische peeling wordt een laagje van uw huid verwijderd zodat de huidcellen zich kunnen vernieuwen. De dikte van de afschilferende huidlaag, en daarmee de diepte van de peeling, wordt bepaald door de actieve werkstoffen in de peeling.

Het proces van celvernieuwing in de huid is essentieel voor het behoud van een gezonde, stralende en gladde huid. Peelings stimuleren het natuurlijk herstel van de huid waardoor het verouderingsproces wordt tegengewerkt.

Welke peelings passen wij toe?

Facial Stimulator Peel ZO Skin Health

De Ossential Facial Stimulator Peel is hét paradepaardje van Obagi’s ZO Skin Health. De peeling verbetert de huidstructuur en helderheid en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Uw huid wordt weer stralend, zonder downtime dus nauwelijks of geen schilfering. Dit komt omdat de peeling watervrij is en er geen pH is tijdens het peelen. De peel is speciaal ontwikkeld als praktijkbehandeling en een aanvulling op de ZO Skin Health producten. Een unieke en revolutionare peeling met sensationeel resultaat!

 

De Ossential Facial Stimulator Peel zorgt voor:

 • Het stimuleren van de celvernieuwing
 • Een vermindering van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels
 • Een verbetering van de huidtoon en -structuur
 • Een verhelderend effect van de huid

De Ossential Facial Stimulator Peel is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) peeling met onder andere salicylzuur, melkzuur en citruszuur en is geschikt voor vele doeleinden. De genoemde ingrediënten hebben een stimulerende, exfoliërende en ontstekingsremmende werking op de huid.

3-Step Peel ZO Medical

De 3-Step Peel van ZO Medical is een medische peeling. Onze artsen bepalen voorafgaand aan de peeling de juiste voorbereiding voor uw huid.

De 3-Step Peel bestaat uit 3 stappen:

 1. De peeling, deze bevat 10% TCA (trichloorazijnzuur), 17% salicylzuur en 5% melkzuur. Door deze peeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd, waardoor huidvernieuwing wordt gestimuleerd.
 2. Retinol (pure vitamine A) wordt aangebracht in een concentratie van 6%. Retinol zorgt voor een stimulatie van diverse functies van de dieper gelegen huidcellen, waaronder de productie van collageen.
 3. Een kalmerende en verzorgende crème wordt aangebracht ter verzachting van huidirritatie. Deze crème krijgt u bovendien mee naar huis voor de nabehandeling.

De 3-Step Peel is zeer geschikt voor het bestrijden van acne (littekens) en tekenen van huidveroudering, zoals een doffe en droge huid, vergrootte poriën, huidverslapping, gezichtslijntjes, pigmentvlekken en zonbeschadiging.

Tijdens de herstelperiode van 5 tot 7 dagen kunt u last hebben van roodheid, een droge, strak aanvoelende huid en schilfering. De kalmerende crème, die u na de behandeling meekrijgt, kan worden aangebracht om deze symptomen te verlichten. Na de herstelperiode zal uw huid er steviger, gladder, zuiverder en jonger uitzien!

Controlled Depth Peel

De Controlled Depth Peel van ZO Medical is een medische peeling en mag alleen worden uitgevoerd door een arts. De artsen van Mooi Medisch Sportief bepalen voorafgaand aan de peeling de juiste voorbereiding en diepte van de behandeling.

De Controlled Depth Peel is gebaseerd op TCA, trichloorazijnzuur. TCA is een niet-giftige chemische stof die diep in de huid door dringt. De bovenste huidlaag zal in zijn geheel loslaten waardoor na het vervel-proces een nieuwe laag van onbeschadigde huid tevoorschijn komt. Deze huid heeft een gladdere textuur en een meer gelijkmatige huidtoon.

TCA vormt de gouden standaard bij de behandeling van:

 • Bruine vlekken, ouderdomsvlekken, ongelijkmatige huidpigmentatie en melasma.
 • Een onregelmatige huidtextuur met grove poriën, een doffe teint of zelfs leerachtige textuur als gevolg van zonbeschadiging.
 • Bepaalde vormen van acne en post-inflammatoire hyperpigmentatie.
 • (Acne)littekens.
 • Fijne lijntjes en rimpels.

De Controlled Depth Peel vereist een gedegen voorbereidingstraject. U krijgt uitvoerige uitleg en een voorbereidende behandeling met Obagi producten voordat de peeling plaats zal vinden. Deze peeling vergt na de behandeling een hersteltijd van ongeveer 7-10 dagen. Tijdens deze herstelperiode zijn roodheid, schilfering en een gevoelige huid normaal.

Na volledig herstel van uw huid is een zeer mooie huidverbetering zichtbaar. De huid blijft zich in de eerste vier tot zes weken na de peeling nog verder verbeteren en zal er voller, frisser, jonger en gezonder uitzien!

Waarvoor wordt een peeling toegepast?

N

Fijne lijntjes

N

Huidverslapping

N

(Acne)littekens

N

Pigmentvlekken

N

Rimpels

N

Doffe huidteint

N

Grove poriën

N

Ouderdomsvlekjes

Wat houdt het ondergaan van een peeling in?

Tijdens het eerste consult wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor u en of een voorbehandeling met specifieke gezichtscrèmes noodzakelijk is. U krijgt een uitgebreide voorlichting over de peeling voorafgaand aan de behandeling.

Gedurende de behandeling zorgen onze artsen voor een veilig en zo comfortabel mogelijk verloop van de behandeling. Bij diepere peelings kan in bepaalde gevallen worden gekozen voor het aanbrengen van een verdovende gezichtscrème voordat de peeling wordt aangebracht. De duur van de behandeling varieert per type peeling maar is niet langer dan dertig minuten.

Na de behandeling kan uw huid wat rood zijn en branderig aanvoelen. In de dagen na de behandeling gaat u merken dat de huid droog en strak aanvoelt, vervolgens begint het proces van vervellen. De mate van schilfering is afhankelijk van de diepte van de peeling. Bij onze diepere TCA-peelings moet u er rekening mee houden dat de meeste cliënten pas na 5-7 dagen weer toonbaar zijn.

Hoe kan het resultaat eruit zien?

Tarieven peeling
Salicylzuur peelings
Salicylzuurbehandeling  60 minuten € 150,00
Trichloorazijnzuur peelings

Obagi Medical

3-Step Peel

€ 350,00

Obagi Medical

Controlled Depth Peel

 Midden diep € 450,00

Obagi Medical

Controlled Depth Peel

 Diep € 750,00
Veel gestelde vragen
Hoe weet ik welk type peeling het meest geschikt is voor mijn huid?

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan een van onze artsen met u bespreken welk type peeling het meest geschikt is. Dit is mede afhankelijk van uw huidconditie en wensen. Tijdens dit consult wordt bovendien een tijdsplan opgesteld. In het voortraject van een TCA-peeling moet u namelijk eerst uw huid gaan voorbereiden met speciaal ontwikkelde gezichtscrèmes gedurende 2 tot 6 weken. Deze voorbereiding draagt bij aan de effectiviteit en veiligheid van de peeling.

Met welke bijwerkingen moet ik rekening houden?

De bijwerkingen na een peeling zijn afhankelijk van het type peeling en de diepte van de peeling. De volgende reacties zijn te verwachten na diepere peelings met gebruik van TCA: Roodheid, warmte, schilfering/vervelling, lichte jeuk, strakke en droog aanvoelende huid. Bij een diepe peeling kan een donkere verkleuring van de huid (hyperpigmentatie) optreden. Deze vervelende bijwerking komt echter zelden voor na een gedegen voorbereiding en in de juiste, ervaren handen.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

Dit is afhankelijk van het type peeling dat u ondergaat. Na diepere peelings met TCA moet u rekening houden met een zogenaamde downtime van 5 tot 7 dagen.

Worden mijn peelings vergoed door zorgverzekeraars?

In de meeste gevallen worden peelings niet vergoed door zorgverzekeraars. Huidverbeterende behandelingen worden namelijk meestal beschouwd als van cosmetische aard.

Plan vandaag nog uw bezoek aan één van onze klinieken!