Behandeling met de Enterpen ™

Wat is microneedling en de Enterpen ™?

De ENTERPEN™ is een revolutionair apparaat voor het toepassen van ‘microneedling’. De ENTERPEN™ maakt gebruik van minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen en microscopisch kleine kanaaltjes in de huid maken. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine (bindweefsels) stimuleren: Collageen Inductie Therapie (CIT). Uw huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

De behandeling met de ENTERPEN™ is een effectieve manier om uw huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren.

Om het resultaat van uw behandeling te optimaliseren brengen onze artsen tijdens de behandeling actieve werkstoffen in de huid, zoals:

  • Glycolzuur, salicylzuur, trichloorazijnzuur
  • Hyaluronzuur
  • Vitamine A, C of E

Ook na de behandeling zal de huid de actieve werkstoffen uit uw huidverzorgingsproducten beter opnemen.

Heeft u interesse gekregen of wilt u meer informatie over deze behandeling? Maak dan nu een afspraak bij een van onze klinieken!

Waarvoor wordt microneedling en de Enterpen ™ toegepast?

N

Fijne lijntjes

N

Zonbeschadiging

N

Grove huidstructuur

N

Striae

N

Littekens (Acné)

N

Pigmentstoornissen

N

Vergrote poriën

N

Striemen

Wat houdt de behandeling in?

Bij een microneedling behandeling wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen. Het voelt alsof er een schuurpapiertje over uw huid wordt bewogen. Het ervaren van pijnsensaties is afhankelijk van de diepte van de behandeling. Bij diepere behandelingen maken wij echter gebruik van een verdovende crème. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Deze behandelingen worden in een kuurverband aangeboden. Meestal zijn 4 tot 6 behandelingen voldoende voor het gewenste resultaat. De kosten van deze behandeling variëren van € 100,- tot € 250,- per behandeling. De prijs is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de gebruikte werkstof.

Hoe kan het resultaat eruit zien?

Tarieven microneedling

Microneedling

1 zone  vanaf € 150,00
Microneedling 2 zones vanaf € 200,00
Microneedling 3 zones

vanaf € 250,00

Microneedling plaatselijk vanaf € 100,00

Een microneedling behandeling met de ENTERPEN® is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Bovendien zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen ten behoeve van de huidverbetering. De prijs per behandeling is afhankelijk van de actieve werkstof die wordt toegepast en het aantal te behandelen gebieden. De huid wordt sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger. Afhankelijk van de indicatie zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Veel gestelde vragen
Hoe verloopt een behandeling?

Vóór de behandeling wordt een serum of peeling op uw huid aangebracht. Met ultra kleine steriele naaldjes, die vibrerend over de huid gaan, worden microgaatjes in de huid gemaakt. De behandeling kan licht prikkelend aanvoelen. Diep in de huid wordt een natuurlijk herstelproces geactiveerd waarbij collageen en elastine worden aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler en stralender. De behandeling duurt gemiddeld 20 minuten en is niet pijnlijk.

Wat voel ik direct na een behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Het gevoel van warmte en prikkeling zal enkele uren na de behandeling al afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanblijven.

Wat kan ik in de dagen na een behandeling verwachten?

Er kan binnen enkele dagen na de behandeling sprake zijn van lichte korstvorming. Na één tot twee weken laten deze korstjes vanzelf los en wordt de nieuw gevormde huid zichtbaar. Na enkele dagen kan uw huid ook lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk is de nieuwe huid wat lichter van kleur in vergelijking met de niet behandelde huid, maar dit kleurt snel bij.

Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?

Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan tot maar liefst 6 maanden aanhouden. In overleg met uw behandelend specialist kunt u huidverzorgingsproducten gebruiken die een aanvulling vormen op de behandeling en het resultaat optimaliseren.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen (gemiddeld 4-6) nodig. Deze behandelingen dienen in kuurverband te worden ondergaan. Afhankelijk van de behandelindicatie kan het behandelinterval variëren tussen de 2 en 6 weken.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Microneedling behandelingen worden bij bepaalde indicaties vergoed door uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld bij ontsierende acnelittekens. Om te weten of uw behandeling in aanmerking komt, kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Plan vandaag nog uw bezoek aan één van onze klinieken!