Behandeling voor huidverbetering

Wat is medische huidverbetering?

De huid is ons grootste orgaan en veel meer dan enkel een mooi omhulsel van het lichaam. De huid vormt onze begrenzing met de buitenwereld en beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De conditie van de huid levert veelal belangrijke informatie op over het functioneren van het lichaam als geheel.

Huidproblemen staan onder invloed van zowel interne als externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan slechte voeding (intern) en veelvuldige blootstelling aan de zon (extern). Door deze schadelijke invloeden zal de huid in de loop der jaren beschadigen wat leidt tot een droge, slappe en gerimpelde huid met pigmentvlekken. Ook kan een scala aan specifieke huidproblemen optreden, zoals acne, rosacea, eczeem en psoriasis.

Bij Mooi Medisch Sportief werken wij met de huidverbeteringssystemen van Obagi. De producten van Dr. Zein Obagi zijn uniek en toonaangevend op het gebied van medische huidverbetering en huidverjonging.

De filosofie van Dr. Obagi is: “een gezonde huid ziet er van nature mooi uit en heeft geen beschadigingen of oneffenheden”. Vanuit deze gedachte heeft Dr. Obagi een medicinaal huidtransformatiesysteem ontwikkeld. Dit systeem verbetert de huid op celniveau in zowel de opperhuid (epidermis) als de onderliggende lederhuid (dermis). In essentie is dit systeem in staat de juiste ingrediënten op de juiste plek in de huid te brengen waar de huidcellen aan het werk worden gezet. Het resultaat is een stralende en gezonde huid!

Waarvoor wordt medische huidverbetering toegepast?

N

Fijne lijntjes en rimpels

N

Doffe huid

N

Acné

N

Eczeem

N

Couperose

N

Slappe huid

N

Hyperpigmentatie

N

Rosacea

N

Psoriasis

N

Grove poriën

Wat houdt de behandeling met medische huidverbetering in?

Dr. Obagi heeft verschillende productlijnen ontwikkeld, waarbij de huid steeds geholpen wordt om zichzelf te verbeteren, door de juiste ondersteunende ingrediënten op de juiste laag in de huid te brengen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende productlijnen:

ZO Medical – therapeutische lijn met producten die bijdragen aan het verhelpen, verzachten of voorkomen van huidaandoeningen zoals acne, rosacea, zonschade en pigmentafwijkingen.

ZO Skin Health – productlijn voor het onderhoud en verzorgen van een gezonde huid en tegengaan van huidveroudering.

Het ZO-programma bestaat idealiter uit 5 stappen:

  1. Reinigen: Een grondige reiniging van de huid draagt bij aan het verbeteren van de huidstructuur, eliminatie van dofheid en onzuiverheden en zorgt er bovendien voor dat de volgende stappen beter kunnen binnendringen in de huid.
  2. Activeren: Bij de tweede stap kunnen diverse producten worden ingezet om de bovenste laag dode huidcellen en talg te verwijderen. Hierdoor kunnen de actieve en stimulerende ingrediënten uit de vervolgstappen dieper doordringen.
  3. Stimuleren: Deze producten kunnen na het reinigen en activeren van de huid worden aangebracht om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de huidtextuur te verbeteren door het stimuleren van de eigen collageen- en elastineproductie.
  4. Kalmeren en voeden: Na het inbrengen van de krachtige ingrediënten kunnen producten worden aangebracht met voedende en kalmerende ingrediënten om eventuele irritatie en roodheid van de huid te verminderen.
  5. Beschermen: Het is natuurlijk essentieel om de huid goed te beschermen tegen verdere of hernieuwde beschadiging. De belangrijkste externe factor voor huidveroudering is de zon. Het dagelijks gebruik van een UVA/UVB bescherming wordt dan ook sterk aanbevolen.

Deze 5 stappen moeten dagelijks worden uitgevoerd. Voor een optimaal resultaat kunt u elke 6-8 weken een huidverbeterende behandeling in de kliniek in Riel krijgen door de huidspecialiste. Deze behandeling zal ook met de producten van Dr. Obagi worden uitgevoerd. 

Afhankelijk van uw huidtype en eventuele huidaandoeningen stellen wij een individueel behandelplan op met een combinatie van de producten uit de ZO Medical en ZO Skin Health lijn.

Tarieven huidverbetering

De kosten van het huidverbeteringssysteem zijn sterk afhankelijk van het huidprobleem en het resultaat wat we willen bereiken. Uw behandelend arts zal tijdens het adviesgesprek met u het kostenplaatje bespreken.

Veel gestelde vragen
Hoe verloopt een behandeling?

Met het opgestelde advies gaat u thuis aan de slag. Bij producten van Dr. Obagi krijgt u een uitgebreid protocol wat vooraf, tijdens het adviesgesprek, met u besproken wordt. Op deze manier weet u precies hoe en wanneer de producten moeten worden gebruikt. Gedurende de behandelperiode zullen we regelmatig een controle-afspraak inplannen om goed in de gaten te houden hoe de huid reageert.

Wat kan ik verwachten tijdens de behandelperiode?

Bij de start van het gebruik van actieve werkstoffen (zoals hoge concentraties retinol) kan de huid in eerste instantie reageren door roodheid, schilfering en/of jeuk. Deze tekenen maken deel uit van uw huidtransformatie en vormen een teken dat de behandeling werkt. Het zijn tijdelijke effecten die vanzelf weer verdwijnen. De eerste resultaten van de behandeling zijn meestal na ongeveer 6 tot 8 weken zichtbaar.

Waarom is het belangrijk om een goede zonbescherming (minimaal SPF 30) te gebruiken tijdens de behandeling?

Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen verdere of hernieuwde beschadiging. Ook moet irritatie/prikkeling van de huid worden voorkomen om de positieve effecten van de behandeling optimaal te benutten. Bepaalde producten zorgen er ook voor dat de huid sterker reageert op UV-straling. Daarom is het erg belangrijk om de zon te vermijden en de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Zonbescherming vormt een standaard onderdeel van uw behandelprotocol.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Huidverbeterende behandelingen worden bij bepaalde indicaties vergoed door uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld bij acné. Om te weten of uw behandeling in aanmerking komt, kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Plan vandaag nog uw bezoek aan één van onze klinieken!