Behandeling met Aqualyx ®

Wat is Aqualyx®?

Aqualyx® is een waterige geloplossing voor injectie in het onderhuidse vetweefsel. Door de injecties worden lokale vetophopingen in hardnekkige probleemzones verwijderd. Aqualyx® is echter geen middel voor het bewerkstelligen van gewichtsverlies.

Aqualyx® wordt (afhankelijk van de hoeveelheid lokaal aanwezig vet) 3 tot 5 keer met een tussenpoos van 4 tot 6 weken in de probleemzone geïnjecteerd door middel van een techniek genaamd intralipotherapie.

Met deze therapie is het mogelijk het vetweefsel in de probleemzone te activeren en middels de normale stofwisselingsprocessen af te breken. Het afgebroken vet komt op die plaatsen niet meer terug en de omvangvermindering ter plaatse is meetbaar.

Heeft u interesse gekregen of wilt u meer informatie over deze behandeling? Maak dan nu een afspraak bij een van onze klinieken.

In welke gebieden wordt Aqualyx® toegepast?

N

Flanken (love handles)

N

Buikvet

N

Binnenzijde knieën

N

Kaaklijn

N

Heupen (rijbroek)

N

Dijen

N

Onderkin

N

Borst (gynaecomastie)

Wat houdt de behandeling in?

Aqualyx® wordt met behulp van een hele dunne naald rechtstreeks in de probleemzone ingebracht. De geloplossing wordt gemengd met een verdovend middel waardoor de pijnsensaties tijdens de behandeling als mild worden ervaren.

Direct na de injecties wordt het proces van vetafbraak in gang gezet. Het duurt echter wel enkele weken voordat het vetweefsel middels de normale stofwisselingsprocessen is afgebroken en afgevoerd. De behandeling duurt, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, 10 tot 20 minuten.

Het behandelde gebied kan na een periode van 4 weken opnieuw behandeld worden. Meestal zijn 3 tot 5 behandelingen voldoende voor het bereiken van het gewenste resultaat. De kosten van deze behandeling bedragen € 175,- per flacon. In onze tarievenlijst wordt een overzicht gegeven van het gemiddelde aantal flacons per regio.

Hoe kan het resultaat eruit zien?

Tarieven Aqualyx ®
Aqualyx®  1 flacon € 175,00

Indicatie aantal flacons per behandeling

Maagzone

1 – 1,5 flacon

Buikzone

2 – 3 flacons

Flanken

2 – 3 flacons

Gynaecomastie

2 flacons

BH-handje

1 – 2 flacons

Rijbroek

2 – 3 flacons

Dijen

2 – 3 flacons

Binnenzijde knie

1 – 2 flacons

Onderkin

1 flacon

Kaaklijn

1 flacon

Aqualyx® wordt (afhankelijk van de hoeveelheid lokaal aanwezig vet) met een tussenpoos van 4 tot 6 weken in de probleemzone geïnjecteerd. Meestal zijn 3 tot 5 behandelingen voldoende voor het bereiken van het gewenste resultaat.

Veel gestelde vragen
Hoe verloopt de behandeling?

Vóór de behandeling wordt het te behandelen gebied afgetekend en grondig gedesinfecteerd. Met een hele dunne naald wordt Aqualyx® in de lokale vetophopingen gebracht. De geloplossing wordt gemengd met een verdovend middel waardoor de pijnsensaties tijdens de behandeling als mild worden ervaren. De behandeling duurt gemiddeld 10 tot 20 minuten.

Wat voel ik direct na de behandeling?

Direct na de behandeling kan de huid gezwollen, rood en warm aanvoelen. Dit komt doordat energie vrij komt vanwege de vetafbraak. De huidreactie is echter per zone en per persoon verschillend. Een zwelling van bijv. de onderkin zal meer opvallen dan van de heupen. Deze zwelling kan tot 2 weken duren.

Wanneer u het prettig vindt om na de behandeling thuis te koelen, dan mag dat. Het is echter niet noodzakelijk.

Wat kan ik in de dagen na de behandeling verwachten?

Bij het injecteren van Aqualyx® kunnen lokale verhardingen/bultjes en blauwe plekken ontstaan. Dit is een reactie op de vetafbrekende eigenschappen van Aqualyx® en de injecties. Het is echter volstrekt onschuldig en trekt vanzelf weg. U kunt hiervoor eventueel Arnicazalf gebruiken.

In de dagen na de behandeling ontstaat er een spierpijn gevoel in het behandelde gebied. Ook dit gevoel is een teken van actieve vetafbraak en kan zelfs na een aantal weken nog aanwezig zijn. Zolang de vetafbraak nog in volle gang is, kun je dit in meer of mindere mate voelen.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Gedurende de eerste 14 dagen dient u het behandelde gebied niet bloot te stellen aan direct zonlicht, UV-licht (zonnebank) of infra-roodlicht (sauna). Indien u niet aan blootstelling van direct zonlicht ontkomt, dient u iedere 2-3 uur een sunblock met tenminste SPF-30 aan te brengen. Vermijd alcohol, vet en suikers gedurende deze periode en drink tenminste 2 liter water per dag.

Na enkele dagen mag u starten met stevig masseren. Lokale verhardingen door samengeklonterde vetcellen (een normale reactie!) worden daarmee versneld opgelost. Ook bevordert een dagelijkse massage de circulatie en het afvoeren van afvalstoffen. Indien u in de gelegenheid bent kunt u bindweefselmassage (handmatig of mechanisch)door een deskundige laten uitvoeren.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

De processen waarbij de lokaal opgehoopte vetcellen worden afgebroken en afgevoerd hebben tijd nodig. Na gemiddeld 6 tot 8 weken begin je echt resultaat te zien.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen (gemiddeld 3 tot 5) nodig. Deze behandelingen dienen in kuurverband te worden ondergaan. Afhankelijk van de behandelindicatie en het herstel kan het behandelinterval variëren tussen de 4 en 6 weken.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Aqualyx® behandelingen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Plan vandaag nog uw bezoek aan één van onze klinieken!